Retkiluistelua Sääskjärvellä

Retkiluistelijoiden määrä kasvaa sitä mukaan, kun lumipeite Suomessa ohenee. Luonnonjäillä luistelu on hieno harrastus etenkin Etelä-Suomen vähälumisina talvina.

Kaiken edellyttyksenä on, että teräsjää on tarpeeksi paksua (5-7 cm), sinulla on naskalit kaulassa ja varusteet kunnossa. Suomen Retkiluistelijat ry:n turvallisuusohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen, sillä jokainen on itse vastuussa jäällä liikkumisestaan.

Sääskjärvi on hyvä paikka aloittaa retkiluisteluharrastus. Järvi on matala ja varottavia virtapaikkoja on vain kolme, siksi se jäätyy ensimmäisten joukossa Etelä-Suomessa. 

Kun varusteet on kunnossa ja maltti matkassa, mikään ei ole niin mukavaa, kun viilettää pakkaspäivänä pitkin luonnonjäitä.

Sääskjärven ympäri on pyöreästi 10 km. Pieni lumikerros ei menoa haittaa, kun muistaa varoa lumen alle syntyviä railoja ja kiertää ympyröidyt virtapaikat riittävän kaukaa. 

Siinä vaiheessa, kun lunta on liikaa ja hanki kantaa voi siistyä suksille. Maasto on tasaista Perheniemessä kovallakin maalla.