HAAVISTON KUNNOSTAMIS-HANKE


Alkutilanne


Vuosien saatossa Haaviston seuratalon kunto oli päässyt hieman ränsistymään. Varsinkin keittiö ei vastannut enää edellytyksiltään nykyaikaisien juhlien järjestämistä, mihin seuratalo pääasiassa on tarkoitettu. 

Hankerahoitus

Kesällä 2018 Perheniemenkylä yhdistyksen johtokunta päätti lähteä hakemaan kunnostamiseen rahoitusta Pohjois-Kymen Kasvulta ja marraskuussa 2018 virallinen päätös rahoituksen myöntämisesta tuli Ely-keskukselta.

Suunnittelu ja tarjoukset

Myönteisen päätöksen jälkeen tärkeimmäksi asiaksi johtokunta näki uuden keittiön suunnittelun, jo hankeen rahoitusedellytysten ja oman edun kannalta, lähdimme kyselemään tarjouksia lähialueiden keittiövalmistajilta. Heidän suunnittelijansa kävivät paikan päällä mittailemassa paikkoja.  Tarjousten perusteella valmistajaksi valikoitui Tilatuote Kujala oy Elimäeltä. Helmikuun puolessa välissä kaapistot saapuivat.

Talkoita

Helmikuun loppupuolella talkoiltiin vanhat kaapistot pois keittiön seiniltä. Vanhoja kaapistoja hyödynnetään Haaviston muissa tiloissa tarpeellisina säilytystiloina.

Ison juhlasalin käyttöä hyödynnettiin ja kaapistot hahmoteltiin oikeaan järjestykseen varsinaisen asennustyön helpottamiseksi.

Yksi talkoopäivä taas takana, ja mittaustilaustyönä tilatut kaapit ei silti mene ihan paikalleen kuten sisustusohjelmissa. Suunnittelua ja sovittelua ja hieman myös muokkaamista, mutta kyllä ne kaapit vielä paikkansa löytää. Muu väki siivoili ja järjesteli paikan päällä. Päivän kruunajaisiksi pihalta kaadettiin aivan seinässä vierässä oleva puu, ja ammattilaisen sanoin, "juuri oikeaan aikaan". Ruskeaa lahoa alkoi jo rungosta löytyä.  Muutamia talkoopäiviä vielä tarvitaan ja toivotaan, että kevään lämpötilat saisivat talkooväkeä liikkeelle.

Talkoita, talkoita ja talkoita

Ilman pyytettömiä talkoolaisia nämä työt olisi tekemättömiä!

— Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa –

Viittä vaille valmista, mutta vielä riittää tekemistä. On siistitty ympäristöä. Ratkottu, miten uudet kaapit saadaan vanhoihin seiniin. Sähkömieskin tarvittiin, jotta uudet uunit ja liesi saivat tarvitsemansa sulakkeet. Mittaamista, asentamista ja siivoamista. Siitä nämä talkoopäivät koostuvat.

VIHDOIN JUHLAKUNNOSSA

Vihdoinkin ja aikataulussa, toki vielä viimeisteltävää on, mutta Haavisto on juhlakunnossa! Pienellä mutta pippurisella talkooporukalla kaapit on paikallaan ja astiat on paikallaan. Kiitos ja kumarrus kaikille talkoissa olleille!