Retkiluistelua Sääskjärvellä

Retkiluistelijoiden määrä kasvaa sitä mukaan, kun lumipeite Suomessa ohenee. Luonnonjäillä luistelu on hieno harrastus etenkin Etelä-Suomen vähälumisina talvina.

Kaiken edellyttyksenä on, että teräsjää on tarpeeksi paksua (5-7 cm), sinulla on naskalit kaulassa ja varusteet kunnossa. Suomen Retkiluistelijat ry:n turvallisuusohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen, sillä jokainen on itse vastuussa jäällä liikkumisestaan.

Sääskjärvi on hyvä paikka aloittaa retkiluisteluharrastus. Järvi on matala ja varottavia virtapaikkoja on vain kolme, siksi se jäätyy ensimmäisten joukossa Etelä-Suomessa. 

Kyläyhdistyksen tavoitteena on avata ensi talvena Sääskjärvelle lyhyt luonnonjäärata ja pitää rataa auki ainakin hiihtolomaviikolla.

Sääskjärven ympäri on pyöreästi 10 km. Pieni lumikerros ei menoa haittaa, kun muistaa varoa lumen alle syntyviä railoja ja kiertää ympyröidyt virtapaikat riittävän kaukaa. 

Suunnittelemme vuoden vaihteessa myös Sääskjärven ympäriluistelua yhdessä Iitin Latu ry:n kanssa. Mikäli lunta on liikaa vaihdamme luistimet suksiin.

Koska luistelu tai hiihto ovat sekä sään että jään armoilla, tarkka ajankohta ilmoitetaan viikon varoitusajalla. Seuraa siis meitä facebookissa ja lue Iitinseudun seurapalstaa huolella.